Köp hos Tjust Elektronik AB WEBSHOP, och i förekommande fall i vår butik eller vid jobb på annan plats vilket kan vara specificerat i texten, – nedan kallat Star Elektronik och Star Design

Avtal om köp ingås när du väljer att skicka din beställning i kassan. Orderbekräftelse genereras sedan automatiskt av vår databas utan manuell översyn.
Vid eventuella felaktigheter i t ex angivande av pris, leveranstid, lagersaldo etc. förbehåller vi oss rätten att korrigera detta i efterhand.
Om du inte är nöjd med vår korrigering får du självklart välja att avboka din order utan kostnad.
Tjust Elektronik AB ingår endast avtal med myndig person.

Pris & Betalning

Rabattkod: En och samma rabattkod får endast nyttjas en gång per kund.

Presentkort kan inte överföras till andra. Presentkortet uppnår giltighet först vid full betalning. Presentkortets innehavare bär allt ansvar för kortets förfogande. Stulna eller borttappade presentkort återbetalas eller byts inte ut under några omständigheter. Under sådana omständigheter går det inte att lämna in presentkortets kvitto mot ett nytt presentkort eller återbetalning. Om kortet skadats eller manipulerats förbehåller sig Star Elektroniks anställda rätten att godta eller neka kortet.

Presentkuponger ger innehavaren den exklusiva rätten att köpa, i enlighet med kupongens befintliga saldo, en eller flera artiklar som saluförs i Star Elektroniks butik. Därmed kan inte presentkupongen under några omständigheter bytas ut mot kontanter eller presentkuponger eller liknande instrument (såsom presentkort, kreditbrev, kampanjkoder etc.) hos Star Elektronik, eller andra kommersiella inrättningar. Presentkortets värde är alltid angivet inklusive moms i det fall moms skall betalas för den aktuella varan.

Presentkortets värde är giltigt från och med att det aktiveras. (Presentkortet uppnår giltighet först vid full betalning.) Presentkortet kan användas för inköp som innehavaren önskar göra tills saldot tar slut.

Presentkortets giltighetsdatum anges på kortet. När giltighetsperioden går ut blir presentkortet ogiltigt och kan därmed inte användas hos Star Elektronik. Efter att giltighetsperioden har gått ut kan inte presentkortets kvarvarande saldo växlas in eller lösas ut av kortets innehavare under några omständigheter. Presentkort kan inte laddas på. Kortets befintliga saldo kan under inga omständigheter återbetalas till innehavaren, varken kontant eller på annat sätt. När saldot har förbrukats bör presentkortet lämnas tillbaka till Star Elektronik.

Varor som köps med presentkortet kan bara bytas ut mot andra varor. Alla konflikter, dispyter eller avvikelser som uppstår i samband med presentkortet avgörs i enlighet med svensk lag och av  domstol med uttryckligt avstående från annan domsrätt som kan gälla.

I priserna ingår 25% moms om inget annat anges.

Betalsätt:

Vi samarbetar med Nets som erbjuder betallösningar för både e-handel och fysisk butik.

Nets Easy

                             Nets Easy

I samarbete med Nets erbjuder vi kortbetalning och delbetalning genom e-handelskassan Nets Easy.

Genom att använda kassan godkänner du NETS användarvillkor. Genom att klicka på “Genomför köp” accepterar du betalningsansvar, villkor för valt betalsätt samt godkänner våra köpvillkor.

Hantering av all information i Nets Easy sker krypterad med SSL.

Delbetalning

Ibland kan det kännas bra att inte ta hela kostnaden på en gång. Med delbetalning från Nets Easy betalar du alltid i en takt som passar dig.

Villkor för delbetalning

 

Kortbetalning

Vi erbjuder kortbetalning med Visa och Mastercard. Ingen avgift tillkommer för betalning med svenskt kort, i annat fall förbehåller vi oss rätten att debitera dig extra kostnader vid avstämning.

Villkor för kortbetalning

Leverans.

Normal leveranstid:

1-5 arbetsdagar efter det att vi mottagit din beställning.
Om behandlingen av din beställning av någon anledning blir försenad blir du kontaktad via e-mail. Vänligen gör din beställning i god tid inför t.ex Jul och storhelger, då det då kan förekomma längre leveranstider.

Beställningsvaror:

Leveranstid på en beställningsvara anges vid produktens informationsfält. Om det skulle uppstå några avvikelser hör vi av oss via e-post så snart vi fått kännedom om detta.

Fraktpris (inom Sverige):
79 kr inkl moms normalfrakt
Ev måste större varor skickas som skrymmande och då är frakten från 129 kr och det framgår vid beställning av varan.

Leveranssätt:

Leverans av beställda varor sker i första hand med DHL eller vid mindre varor Postnord. Ibland förekommer även andra leveranssätt men detta meddelas i så fall före leverans.

Leverans till ombud via DHL

Försändelsen anländer till ditt närmsta DHL-ombud, t.ex. en närliggande livsmedelsbutik eller tobaksaffär. En SMS-avi skickas ut med information
om var du kan hämta ditt paket. Paketet ska hämtas inom 7 dagar för att förhindra att det går i retur.

Leverans till postombud – Postnord:

Avser beställningar med en vikt under 20 kg. Försändelsen anländer till ditt närmsta postombud, t.ex. en närliggande livsmedelsbutik. En SMS-avi skickas ut med information om var du kan hämta ditt paket. Paketet ska hämtas inom 7 dagar för att förhindra att det går i retur.

Avhämtning:

Du kan välja att själv hämta dina varor hos Star Elektronik och Star Designs butik i Västervik. Se butikens öppettider.
Avhämtningsadress:
Star Elektronik / Star Design
Barlastgatan 2
59331 Västervik

Transportansvar:

Om varan skadas eller kommer bort under transporten från oss till dig är det vi som är ansvariga. Vid en eventuell retur till oss är det du som kund som är ansvarig för godset.

Transportskador/Felexpediering:

Om produkten är skadad vid leveranstillfället bör detta anmälas omgående till Star Elektronik/Star Design med bifogade bilder. För att vi ska kunna reklamera skadan gentemot vår transportör behöver vi anmäla transportskadan till denne inom 1-3 dagar. Vi är därför tacksamma om du anmäler skadan inom denna tid. Maila in högupplösta bilder ur olika vinklar, av god kvalitet till: star@tjustel.se   Fotografera både emballaget och varan.
Detta gäller såväl synliga som dolda transportskador och det är därför viktigt att du packar upp och kontrollerar att produkten är felfri så snart som möjligt efter mottagandet. Om skadan är synlig och paketet är skadat är det enklast om du anmäler detta direkt till chauffören vid mottagandet av försändelsen. Be att transportören gör en notering om skadan på din kopia av fraktsedeln. Tänk på att alltid spara emballaget för att reklamationen ska kunna hanteras korrekt.

Ej utlöst paket:

Löser du inte ut ditt paket debiteras du 395 kr för tillkomna omkostnader.

Leveransförsening:

Du har rätt att häva ditt köp utan extra kostnad vid eventuell försening mot utlovad leveranstidpunkt. Om vi får kännedom om leveransförseningar av din order kontaktar vi dig omgående via e-post.

Dropshipping

Dropshipping är en affärsmetod där vi som leverantör inte har produkten på vårt eget lager. Istället läggs i samma ögonblick automatiskt en order hos våran leverantör av den vara du beställer. Det betyder att avsändaren av paketet inte är Tjust Elektronik AB, utan någon annan part.

För dig som kund märks normalt ingen skillnad. Paketet kommer som vanligt till dig, men kanske med ett annat speditionsbolag än vad vi normalt använder. Dina köp/ånger/returrättsregler är naturligtvis som vanligt.

Ångerrätt

När du handlar på tjustel.se har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du mottagit varan. Detta förutsatt att produkten är i väsentligt oförändrat skick, d v s oanvänd och ej skadad. Det är ej tillåtet att returnera öppnade förpackningar. Det är tillåtet att returnera öppnade förpackningar utan sigill och kontrollera varan på sådant vis som ej skadar produkten eller dess förpackning.  Produkter i skadade förpackningar tar vi ej tillbaka då de ej kan säljas. Du får inte returnera eller bryta försegling/sigill på varor förseglade av leverantören.

Observera att det räcker med att du meddelar oss att du vill utnyttja din ångerrätt inom 14 dagar, du behöver alltså inte ha skickat tillbaka varan inom 14 dagar till oss under denna tid för att ångerrätten skall vara giltig.

Vid köp av en vara som är specialtillverkad, förhandsbeställd eller på annat sätt anpassad speciellt för dig så gäller inte ångerrätten. Detta kan till exempel vara ett påslakanset i ett specifikt tyg och mått som tillverkas just för dig. Ångerrätten gäller heller inte fullt ut vid specialbeställda varor, dvs varor med leveranstid längre än två veckor som exempel specialtillverkade brickbord.

Observera att ångerrätt inte gäller för företagskunder.

När du utnyttjar din ångerrätt står du som kund för returfrakten. Övriga kostnader, såsom kostnad för varan och frakt från oss till dig kommer att återbetalas.

Så här gör du en retur/ reklamation.

Var noga med att förpacka varan ordentligt, använd den ursprungliga produktförpackningen samt ett skyddande transportemballage, likvärdigt det som varan levererades i till dig. Returnera varan till Star Elektronik/Star Design. Kontakta oss innan reklamationen görs. Tänk på att du står för risken om produkten skadas när den fraktas tillbaka till oss. Tänk på att paketet skall skickas med tjänsten paketutlämning till oss, vi hämtar ej ut aviserade paket.
Om varan är av ett större värde rekommenderar vi därför att transporten försäkras. Star Elektronik/Star Design löser ej ut paket mot postförskott eller efterkrav.
Återbetalning sker i första hand till ditt bankkonto och inom 10 dagar efter det att vi mottagit och godkänt din retur. Vi har 30 dagar på oss att göra en retur.

Returadress:

Star Elektronik / Star Design

Barlastgatan 2

593 31 Västervik

Vänligen observera att ångerrätt ej gäller företag.

Reklamationsrätt

Star Elektronik tillämpar Konsumentköplagens reklamationsrätt vilket innebär att du har tre års reklamationsrätt efter det att du har mottagit varan. Detta förutsätter att alla skötselråd följs och att normal aktsamhet iakttagits. Vid ett reklamationsärende skall du kontakta vår butik som vidare hjälper dig med förfarandet. Du kommer då bli ombedd att tillhandahålla bildbevis via mail på felaktigheten och att den defekten varan/felet har tydligt framgår. Vid beviljad reklamation skickas en förbetald returfraktsedel ut till dig av oss. När vi mottagit den reklamerade varan undersöks felet på nytt och därefter skickas en ny vara till dig. Du betalar således inget för varje returfraktsedeln för den reklamerade varan eller frakten för den nya varan.

Kontakt vid reklamation:
Star Elektronik / Star Design
Tel: 0490-822 50
Mail: star@tjustel.se

Sekretess & Säkerhet

Genom din registrering och/eller beställning samtycker du till att Tjust Elektronik AB och dess närstående bolag lagrar och använder uppgifter om dina inköp samt de kontaktuppgifter du lämnar. Uppgifterna lagras och används för att vi ska kunna fullfölja våra åtaganden gentemot dig samt bättre kunna tillfredsställa dina behov som kund och ge dig bättre service, bland annat genom att göra webbplatsen så personlig som möjligt. Detta innebär att information om dig lämnas vidare även till vår fakturapartner Nets samt aktuell logistikpartner. Uppgifterna lagras och används även i informations- och marknadsföringssyfte. Detta innebär att Tjust Elektronik AB och dess närstående bolag kan, såvida du inte skriftligen motsatt dig det, komma att använda dina personuppgifter för att kontakta dig via mejl med nyhetsbrev, direkt marknadsföring eller marknadsundersökningar. Du har givetvis möjlighet att när som helst skriftligen meddela oss att du motsätter dig behandling av dina personuppgifter för marknadsföringsändamål.

Vi behandlar dina personuppgifter med största försiktighet och garanterar att dina kunduppgifter endast används av oss. Tjust Elektronik AB kommer inte, utan ditt samtycke, att vidareförmedla uppgifter om dig annat än om detta följer lagstiftning, om det krävs i samband med att du beställt en produkt eller tjänst eller om Tjust Elektronik anser att det krävs för att skydda och försvara rättigheter eller egendom tillhörande Tjust Elektronik.

Produktbilder och beskrivning

Läs produktbeskrivningen, och titta på bilderna noggrant. Vid minsta oklarhet så kontakta oss.

Vi gör vårt absoluta yttersta för att all information på webplatsen skall vara aktuell och uppdaterad. Vi hämtar bilder och produktinformation från antingen svenska generalagenten eller direkt från tillverkaren. Trots vår rigorösa kontroll kan fel uppstå. Det kan vara till exempel färgåtergivning på en bild versus verkligheten, storlek och form på grund av perspektiv vid fotograferingen. Vissa leverantörer maskinöversätter sina produktbeskrivningar vilket kan se lustigt ut, och med udda ordval. Vi undviker i möjligaste mån att publicera dessa beskrivningar, men det förekommer. En del produktbilder visas med rekvisita, eller flera produkter med till exempel olika storlek och färg. Om det inte uttryckligen framgår så säljs alla produkter styckevis, även om fotografen använt två produkter i samma bild för att visa till exempel fram respektive baksida samtidigt. Eventuellt övriga föremål synliga i bilden ingår ej i köpet om det inte uttryckligen framgår så av produktbeskrivningen. Ibland används en generell produktbild för flera artiklar, den kan vara till exempel storlek på en klänning, eller laddningström på en laddare. Det är alltid texten som gäller. Vissa produkter saluförs under flera olika märken, som exempel kan en produkt heta Alfatronix, Studer eller Victron. Det är dock exakt samma produkt. Vi förbehåller oss rätten att skicka den produkt vi har i lager vid beställningstillfället. Vill du absolut ha ett visst varumärke så kontakta oss innan beställning.

Vi förbehåller oss rätten att annullera en order och betala tillbaka köpesumman i de fall ett misstag skett, och det är uppenbart att till exempel ett skrivfel eller översättning fått fel innebörd eller priset helt felaktigt.

Upphovsrätt & juridisk information
Den här websidan ägs och drivs av Tjust Elektronik AB (556362-7438). Det här avtalet och varje köp av våra produkter från tjustel.se styrs av, och lyder under svensk lag. All äganderätt, varumärken och annan immateriell rätt på tjustel.se, och Tjust Elektronik ABs produkter ägs av Tjust Elektronik AB. Det är olagligt att kopiera, distribuera, visa offentligt eller på annat sätt framställa alster baserade på något material från tjustel.se.

GDPR

Din personliga integritet är viktig för oss. Vi har därför anpassat vår hantering av dina personuppgifter till den nya data skyddsförordningen (GDPR). Det kommer inte bli någon märkbar förändring,
men hanteringen av dina personuppgifter förstärks. Vårt kundregister innehåller dina kontaktuppgifter och kundköpshistorik.

Uppgifter vi har lagrade på dig:
– För och efternamn
– Företag
– Adress
– E-mail
– Telefonnummer
– Organisationsnummer
– Kundköpshistorik


Övrig information angående betalning.

Vid besök i vår butik, eller personligt besök hemma hos dig, eller i din båt, husbil etc av en tekniker debiteras kostnader enligt nedan.

Förberedelse av arbete.

Eventuell restid till kund.

Bilkostnad.

Besökstid hos kund.

Material.

Eventuella licenskostnader, hyra specialinstrument och/eller verktyg, maskiner och fordon eller liknande utrustning, hotellkostnader, kostnader för uppställningsplats/parkeringsavgift/bryggplats etc dygnsvila, telefonkostnader och traktamente. Listan är ej fullständig.

Restid åter.

Upprättande av rapport och debiteringsunderlag.

Moms, skatt, miljöavgift mm debiteras kund.

Betalning sker ALLTID, utan undantag, omedelbart efter utfört arbete i vår kassa eller genom teknikerns medhavda debiteringsutrustning.

Debitering sker enligt vår vid varje tidpunkt fastslagna prislista. Tidsberäkning och debitering sker endast i hela timmar (60 Minuter), En ny timme anses vara debiterbar då ny 60-minutersperiod påbörjats. Minsta debitering är en timme. Vissa jobb, som kan vara till exempel kabeldragning, arbeten med tunga lyft, montage av givare där arbete från in och utsida behövs parallellt kan komma att utföras av mer än en tekniker, detta bedömer Tjust Elektronik AB, baserat på t.e.x lagar, föreskrifter och erfarenhet. Varje tekniker debiterar sin egen arbetstid. Olika tekniker kan ha olika debitering, till exempel på grund av specialutbildning, innehavda certifieringar, auktorisation eller specialkompetens etc. Vid tillfällen kan dessa tekniker även användas till andra arbeten beroende på aktuell arbetsbelastning, säsong, sjukdom eller andra orsaker. Debitering sker enligt aktuell teknikers egna prislista.

Vi lämnar ingen kredit till privatpersoner. Vissa typer av arbeten betalas i förskott innan arbete / service påbörjas. Detta bedömer aktuell servicepersonal beroende på uppdragstyp och förbehåller sig rätten att neka uppdrag/arbete.

Du kan alltid fråga och få en uppskattning på priset. På vissa typer av jobb kan det vara svårbedömt med kostnader, då sker normalt arbete och materiel enligt bok och räkning i samråd med kund.

Ett lämnat pris är ingen exakt uppgift och kan enligt lag variera både upp och ner i kostnad.

För fakturakunder kan kostnad för pappersfaktura samt eventuella ränta, påminnelsekostnader, inkassokostnader samt statliga kostnader komma att debiteras kund. Det är Tjust Elektronik AB som sätter villkor för varje enskild kund. Betalningsvillkor kan till exempel sättas som 45/45/10, vilket innebär att kund betalar 45% av kostnaden vid orderläggning, 45% när godset kommit Tjust Elektronik AB tillhanda från leverantör, 10% Kontant vid slutförd installation. Allt arbete och materiel omfattas av äganderättsförbehåll. Levererad materiel/utrustning äganderätt övergår till kund först när full likvid erhållits. Anmärkning mot en faktura skall göras senast på åttonde dagen efter fakturans utfärdandedatum. Ränta anges som procent per månad. Kredittiden anges som dagar netto, det betyder att på fakturan angiven förfallodag skall hela fakturabeloppet finnas disponibelt på Tjust Elektronik AB:s konto varför eventuella bankdagar, transfertid etc skall beaktas.

 

Verkstadsservice och/eller reparation.

Vid begäran om kostnadsförslag på serviceobjekt (Vi säger till direkt om det ej lönar sig att ens ta in objektet.) debiteras en undersökningsavgift om 395 Kronor plus eventuell returfrakt. Detta gäller i det fall du väljer att ej gå vidare med service. Kostnaden debiteras i normalfallet aldrig vid önskad/beviljad reparation/åtgärd.

 

Juridisk Information.

Webplatserna tjustel.se , starel.se , starelektronik.se , star-design.se ägs av Tjust Elektronik AB.

Företagsinformation:

Tjust Elektronik AB är ett svenskt privat aktiebolag med organisationsnummer 556362-7438, D-U-N-S 356341909. Vi har en butik med monteringshall för installation i land och vattenfordon på adress Barlastgatan 2 , 59331 Västervik.

Telefon: 0490-82250

E-post: star@tjustel.se

Swish: 123 388 2917

Bankgiro: 655-8829

SWIFT: SWEDSESS

IBAN: SE8680000008422831423106

Tjust Elektronik AB är godkänd för F-skatt.

Kontakt

Öppettider i butik

Villkor och copyright

 

Denna sida kan komma att uppdateras utan föregående meddelande. Det är din plikt att hålla dig uppdaterad om gällande villkor.

All search results